• Welcome to the Resident Evil Community Forum!

    We're a group of fans who are passionate about the Resident Evil series and video gaming.

    Register Log in

Resident Evil 7 Resident Evil 7 (PS4) says "Game data has not finished loading" Issue

noctis000

New Member
Joined
Jun 4, 2017
Messages
3
Reaction score
0
Points
50
Age
25
Just got the game, having this issue. It was after a guy punches me after I take down Mia. It's been 6 hours since I put the game in and it did installed. Please help me with this I tried the other option looking for the installation progress in the information there is nothing there and uninstall then install again
 

berto

I Saw the Devil
Joined
Feb 26, 2015
Messages
233
Reaction score
92
Points
5,438
Sounds like it's installing an update. If not then maybe your data has become corrupt.
 

berto

I Saw the Devil
Joined
Feb 26, 2015
Messages
233
Reaction score
92
Points
5,438
how do I fix it?
Googling it.
It took me 1 minute to find this:
On the Resident evil icon, press Options button on controller. Choose information. You can see the download/installation under download status. Wait for it to be Done.
Continue playing.
 

noctis000

New Member
Joined
Jun 4, 2017
Messages
3
Reaction score
0
Points
50
Age
25
Googling it.
It took me 1 minute to find this:
On the Resident evil icon, press Options button on controller. Choose information. You can see the download/installation under download status. Wait for it to be Done.
Continue playing.
I've looked under information and it's not even a download status on there
 

berto

I Saw the Devil
Joined
Feb 26, 2015
Messages
233
Reaction score
92
Points
5,438
Then chances are your game data is corrupt and like any other corrupt file you are going to have to delete it and reinstall it. My advice is delete the game from the PS4, reinstall it and try again. If that doesn't fix it then I'm sorry but you are likely to have to delete your save data and start the game from the beginning.
 

Escaloco

New Member
Joined
May 1, 2018
Messages
1
Reaction score
1
Points
50
Age
47
I been dealing with this for a while, but finally it seems to been working fine. What i did is that I went to the MORE option on the game Main Menu, then RE NET option, then RE NET Play Data Settings, then off. It looked my attention that a RE NET error prompted when I started the game. I had this game on a drawer for almost 5 months. I decided to play it once again, reinstalled it and the same problem appear. Fate took me to this :) I now it's late but may be this might help someone. All I know is that I had the problem, change this and all started working fine from a minute to another.
 
Top